Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek - ÁSZF

1.1. Az ÁSZF szabályozza a CROSS-BIKE rendszer használója és a SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA között a kerékpárok rövid távú használatára és kölcsönzésére vonatkozó szerződés feltételeket.

1.2 Az ÁSZF legfrissebb változata a Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a felhasználó közötti jogviszony szerves részét képezi, és bármikor online megtekinthető a következő weboldalon:
http://cross-bike.hu/

1.3 A Sátoraljaújhely Város Önkormányzata elérhetőségei a következők:


Székhely:

3980 Sátoraljaújhely

Kossuth tér 5.

Tel: +36 47 525 100


Ügyfélszolgálat:


Sátoraljaújhelyi Városellátó Szervezet

3980 Sátoraljaújhely

Kossuth tér 5.

E-mail: e-bike@veszsau.hu

Tel: +36 70/552-5522

Tel: +36 70 656 3265

Fogalommeghatározás


Az ÁSZF-ben alkalmazott, valamint a Cross-Bike rendszer használatával kapcsolatos fontos fogalmak az alábbiakban meghatározott jelentéssel bírnak:Dokkoló
A kölcsönző állomásokon található az elektromos kerékpár rögzítéséért és kiadásáért felelős szerkezet. Elemei a kártyaolvasó, a zár és LED fényforrás, ami jelzi a kerékpár aktuális állapotát. A dokkoló internetes kapcsolatban áll a diszpécser központtal. A dokkolóba épített RFID kártyaolvasó azonosítja a regisztrált ügyfeleket. Elektromos kerékpárok fogadására alkalmas, könnyen áttelepíthető, igény szerint bővíthető és integrálható rendszer. Elektromágneses zár található benne, mely biztonságossá teszi a rendszert, a kerékpárokat csak regisztrált ügyfél veheti ki a dokkolóból.


Dokkoló – Kijelző panel
Az állomás első felületén található a kártyaolvasó terminál, mely egy LED- kijelző segítségével jelzi a terminál aktuális állapotát.
A kijelző érzékeli és jelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát. Amennyiben az akkumulátor nincsen megfelelő szintre feltöltve a kerékpárt nem lehet a dokkolóból kiemelni. Amikor a felhasználó kerékpárt szeretne bérelni, az RFID kártyáját kell az antenna jel elé érinteni. Az azonosítás akár 5 másodpercet is igénybe vehet. Amennyiben a felhasználónak érvényes hozzáférése van a rendszerhez, a rendszer azt zöld fényjelzéssel és egy sípoló hanggal jelzi majd a kattanó hang kíséretében a zár elengedi a kerékpárt.


RFID kártya
A személyes regisztrációhoz járó kártya a felhasználó számára, amely lehetővé teszi a kerékpárkölcsönzést. Az RFID (Radio Frequency IDentification) egy rádiófrekvenciás technológia, aminek segítségével elég a kártyát a dokkoló terminálhoz érinteni (az antenna jel elé) és a járművek azonnal levehetőek lesznek az állomásról.


Felhasználó
Regisztrált felhasználó, az aki a webes felületen keresztül feliratkozik a Cross-Bike rendszerbe. Megteheti QR kód beolvasásával mobil applikáción keresztül. A felhasználó megismeri és elfogadja az általános felhasználói szereződést majd a befizetett díj ellenében használhatja az elektromos kerékpáros közösségi közlekedési rendszert.

Térfigyelő kamera rendszer
A kerékpárkölcsönző elemeinek biztonsága érdekében, az állomások mozgásérzékelő infrakamerával vannak ellátva. Ez a kamera élő képet küld a diszpécser központnak, amint mozgást érzékel az állomás területén.


Központi diszpécser állomás
A diszpécser központ állandó számítógépes összeköttetésben áll valamennyi állomással és folyamatosan működik. Rögzíti és ellenőrzi az elektromos kerékpárok kikölcsönzésének kezdő és befejező időpontját, továbbá dokkolóba helyezésük, dokkolóból eltávolításuk tényét. Felel az elektromos kerékpárok állomásokban történő megfelelő elosztásáért, a dokkolók és a kerékpárok karbantartásának irányításáért.


Logisztikai csapat
A kerékpárok egyenletes eloszlásáért felelnek. Fontos az állomások között a kerékpárok valós idejű redisztribúciója. Ez naprakész szoftvert, és állandó személyzetet igényel. A diszpécser központban felügyelik a kerékpárok helyzetét, és az állomások telítettségét. A logisztikai csapat tőlük szerez információt a kerékpárok mozgatásáról.


GPS nyomkövetés
Az elektromos kerékpárok valós idejű nyomkövető rendszerrel vannak ellátva, biztonsági okokból. A szívverés funkció segítségével 30 másodpercenként élőkép nyerhető a kerékpárok helyzetéről. A kerékpár pillanatnyi helyzete SMS-ben is lekérdezhető. Lehetséges az akkumulátorok állapotának lekérdezése is.


Egyedi GeoKerítés
Az üzemeltető kérése alapján kijelölhető és meghatározható azon közigazgatási terület, ahova és ameddig a kerékpárokkal közlekedni lehet. Ezen kijelölt úgynevezett Geo-Kerítést, ha eléri a kerékpáros, akkor a beépített GPS jelez a diszpécser központnak, hogy a kerékpáros elérte a határvonalat. A diszpécser intézkedik a felhasználó értesítéséről, hogy a kerékpárral vissza kell fordulni.

Árak és fizetési feltételek


2.1 A Cross-Bike ajánlatainak árait és tarifáit magyar Forintban fejezik ki. A Cross-Bike elektromos kerékpár rendszer használatára vonatkozó árak és díjak a www.cross-bike.hu oldalon találhatók. Cross-Bike fenntartja a jogot az árak és tarifák időszakos változtatására.

2.2 Az előfizetés érvényességi idejére alkalmazandó díjakról számlát állít ki az üzemeltető, a teljesítés hitelkártyával történik.

2.3 Az használati díjakat a kerékpár levételétől, a kerékpár visszahelyezéséig eltelt időszakra számlázza a rendszer. A helytelen kerékpár visszahelyezésből adódó költséggel a rendszer a felhasználó számláját terheli meg.

2.4 A kerékpár levétele csak a feltöltött egyenleg után lehetséges.

2.5 A kerékpár használat kaució megfizetéséhez kötött. A kaució összege 10.000.-Huf. a kaució összege a bankkártyán depozitálásra kerül. (Depozitálás: Azt jelenti, hogy a kaució összege nem lesz levéve a bankkártyáról csak a bank férehúzza a depozit összegét a számlán.) A kerékpározás befejezése után, minimálisan eltelt 2 nap után az automatikus rendszer kezdeményezi a depozit feloldását a bankszámlán. A feloldás banki idő szerint maximum 2 hét is lehet. Ez a folyamat minden újabb kerékpár levételnél aktuálisan életbe lép.

Előfizetés és hozzáférés a rendszerhez


3.1 A felhasználók a Cross-Bike kerékpáros rendszerhez kártyát vagy okostelefonos (APP) alkalmazást használhatnak, és lehetővé téve egy vagy több kerékpár használatát megfelelő internetkapcsolat mellet.

3.2 A kártya és / vagy az alkalmazás használata elérhetővé válik a felhasználó számára, miután regisztrált és kifizette az előfizetését.

3.3 A kártya személyes és nem átruházható. Ezért gondosan meg kell őrizni.

3.4 A felhasználó felelősséggel tartozik a kártyájával való visszaélésért (például harmadik fél általi felhasználásért) és az ebből eredő károkért.

3.5 A kártya elvesztéséről vagy ellopásáról haladéktalanul értesíteni kell Cross-Bike üzemeltető céget.

3.6 A kártya elvesztése, ellopása vagy megrongálódása esetén a felhasználó terhére 5000.- Ft díjat számít fel a kártya cseréjéért.

3.7 A felhasználó köteles a lehető leghamarabb értesíteni Cross-Bike üzemeltető céget személyes adatainak bármilyen változásáról (cím, név stb. Megváltoztatása)

Felhasználói fiók blokkolása


4.1 Visszaélés gyanúja esetén Cross-Bike kifejezetten fenntartja a jogot, hogy ideiglenesen vagy véglegesen letiltsa a felhasználói fiókot az eset kivizsgálásának idejére.

Alkalmi, fél napos, egész napos, éves előfizetés


5.1 Minden regisztrált felhasználóknak lehetősége van napi, fél napos, egész napos, éves előfizetés megvásárlására alkalmazáson keresztül.

A vásárolt fél napos (4 óra) és egész napos (8 óra) csomag 30 napig érvényes. Az alkalmi csomag 365 napig érvényes, egyszeri feliratkozási díj 500.- Ft, mely biztosítja az állandó felhasználói fiók elérést.

Minimális életkor


6.1 Az Cross-Bike kerékpáros rendszer használatához szükséges minimális életkor 14 éves.

6.2 A kiskorú (14 év alatti) felhasználók számára törvényes képviselő beleegyezése szükséges.

Kerékpárok elérhetősége

7. Cross-Bike arra törekszik, hogy a rendelkezésre álló kerékpárok száma a lehető legmagasabb legyen.

7.2 A szabad kerékpárok biztosítása azonban semmiképpen sem garantálható, és a felhasználó nem tehet panaszt a kerékpárok rendelkezésre állásával kapcsolatban.

A kerékpárok állapotának ellenőrzése


8.1 Cross-Bike arra törekszik, hogy a kerékpárokat biztonságos körülmények között tartsa fenn, és rendszeresen végez ellenőrzést és karbantartási munkát.

8.2 Cross-Bike azonban nem vállal felelősséget a kerékpár meghibásodása esetén. A felhasználó kizárólagos felelőssége, hogy használat előtt ellenőrizze a kerékpár hibáit vagy látható sérüléseit (fékek, lámpák, az akkumulátor töltöttségi állapota stb.). Bármilyen nem üzemképes kerékpárt nem szabad használni, és az észlelt károkról haladéktalanul értesíteni kell Cross-Bike –ot a rendelkezésre álló eszközökön, forródróton, alkalmazáson stb. keresztül.

8.3 A felhasználó felelősséggel tartozik minden olyan kárért, amelyet a kerékpár használata előtt nem jelentettek.

Kerékpárok használata


9.1 A felhasználó személyes felelőssége annak biztosítása, hogy a kártya használatával bérelt kerékpárokat gondosan kezeljék és kizárólag rendeltetésszerűen használják.

9.2 A felhasználónak szigorúan tilos a kerékpárokat illegális vagy rendhagyó célokra (versenyek, mutatványok stb.) használni és / vagy harmadik személyek rendelkezésére bocsátani.

9.3 A felhasználónak nyomatékosan javasoljuk, hogy a kerékpárok használata során mindig viseljen megfelelő és jól látható védőruházatot (kerékpáros sisak, zárt cipő, fényvisszaverő csíkok).

9.4 A felhasználó köteles mindenkor betartani az előírásokat (közúti közlekedési törvények, országúti előírások). A felhasználónak tilos más embereket szállítania a kerékpáron.

9.5 A felhasználó csak akkor használhatja a kerékpárokat, ha nem áll alkohol befolyásoltsága alatt, azaz a törvény által megengedett alkohol szintet nem lépte túl.

9.6 A felhasználó személyes felelőssége a nem rendeltetésszerű használatból eredő bármilyen bírságért vagy kárért felmerül.

9.7 A kerékpárok visszaszállításakor azokat lopás ellen védeni kell és reteszelni kell.

Kár és lopás


11.1 A felhasználó felelős minden olyan közvetlen vagy közvetett kárért (beleértve a lopás miatti veszteséget is), amely a kerékpár nem rendeltetésszerű használatából ered. Adott esetben minden kártérítést meg kell fizetnie. Rosszul lezárt kerékpár lopása esetén a legkisebb kár 450.000.-Huf.

11.2 Felhívjuk a felhasználó figyelmét arra a tényre, hogy Cross-Bike nem feltétlenül a saját tulajdonú kerékpárokat helyezi ki a rendszerbe, a károsodás esetén a valós tulajdonos jogosult jogi lépéseket tenni közvetlenül a felhasználóval szemben.

11.3 Kár esetén a felhasználó nem követelhet kártérítést Cross-Bike -tól.

11.4 A felhasználó köteles haladéktalanul jelenteni minden sérülést, kerékpárlopást vagy balesetet Cross-Bike-nak.

11.5 A felhasználó lehetősége a megfelelő felelősség biztosítás megkötése saját részére.

Balesetek


12.1 Cross-Bike nem vállal felelősséget baleset esetén.

12.2 A baleset és / vagy ütközés okozta anyagi károkról haladéktalanul be kell jelenteni Cross-Bike -nak. Baleset és / vagy ütközés esetén, amely sérülést vagy anyagi kárt okoz harmadik személyek tulajdonában, a felhasználónak minden esetben köteles értesíteni a rendőrséget és kitölteni a baleseti jelentést. A kitöltött baleseti jelentés egy példányát a lehető leghamarabb meg kell küldeni Cross-Bike - nak.

A szerződés időtartama


13.1 A szerződést határozatlan időre kötik a felhasználóval, amely nem lehet kevesebb, mint 1 év. A minimális futamidő lejárta után a szerződés a következő hónap végén, 30 napos felmondással felmondható. A felmondást írásban vagy e-mailben kell megtenni.


13.2 Adott esetben a már befizetett kaució összege visszatérítésre kerül.

Cross-Bike üzemeltető felelőssége


14.1 Cross-Bike a legmodernebb módon nyújtja szolgáltatásait, a legnagyobb gondossággal és megfelelő eszközökkel, azonban nem vállal semmiféle garanciát vagy felelősséget felhasználóval szemben.

14.2 A törvény által megengedett mértékben és bűncselekmény vagy súlyos gondatlanság hiányában Cross-Bike semmilyen módon nem vállalhat felelősséget tevékenységei vagy segédszervezetei tekintetében. Cross-Bike - nak felelőssége kizárt minden olyan közvetett vagy harmadik félnek okozott kárért.

A felhasználó felelőssége


15.1 A felhasználó felelősségét a jelen ÁSZF és az alkalmazandó jogi rendelkezések határozzák meg.

15.2 A károkhoz kapcsolódó összes járulékos költség, például a javítás, az immobilizálás vagy a szakértői költségek szintén a felhasználó felelőssége.

Adatvédelem


16.1 A felhasználó tisztában van azzal, hogy egyes kerékpárok földrajzi helymeghatározó rendszerrel vannak felszerelve, és hogy az utazásokat valószínűleg névtelenül rögzítik. A felhasználó kifejezetten elfogadja ezen adatok gyűjtését.

16.2 Cross-Bike vállalja, hogy betartja az alkalmazandó magyar jogszabályokat a személyes adatok gyűjtése és feldolgozása során.

16.3 A személyes adatok bármilyen közzététele kizárt.

Az ÁSZF módosítása


17.1 Cross-Bike fenntartja a jogot, hogy a jelen ÁSZF-et bármikor módosítsa és / vagy kiegészítse.

17.2 Az Általános Szerződési Feltételek aktuális verziója megtekinthető a www.cross-bike.hu oldalon, amennyiben a felhasználó regisztrált úgy tekintendő, hogy ÁSZF-et teljes mértékben elfogadta.

18.1 A felek közötti szerződéses viszonyokat kizárólag a magyar jog szabályozza.

18.2 Az illetékes joghatóság az Cross-Bike központjának a hatálya, amely jelenleg Magyarországon, Budapesten található.

Panaszkezelés


1. A használat során felmerült panaszokkal a felhasználó akár írásban, akár szóban a Központi Ügyfélszolgálati Irodán keresztül fordulhat az Cross-Bike üzemeltető céghez, annak jelen ÁSZF-ben feltűntetett elérhetőségein.
2. A szóbeli panaszról jegyzőkönyv kerül felvételre.
3. A panaszra az Üzemeltető annak benyújtásától számított 30 (harminc) napon belül írásban válaszol.

2020. Július 4.